1/5

Var med i landskampen mellan Sverige och Norge – den nya multisportunionen.

Sverige och Norge fungerade under sitt 91 åriga broderskap som syskon gör mest: lite kärlek, lite bråk, och en storebror som bestämmer.

 

Norrmännen ville ha sin egen flagga, svenskarna hotade med krig. Trots ett trettiotal harmoniska år på sluttampen av unionen utvecklades aldrig det unionsparlament som kunnat leda till ökad integrationen mellan nationerna. Men nu har det hänt!

Sedan 2010 är den vänskapslandskamp i multisport som skulle skett redan 1905 i samband med den fredliga avvecklingen mellan länderna. Nu tar vi igen det som en gång skulle vara så bra. Sverige och Norge i perfekt harmoni.

Så här går det till:

De lag som väljer att delta i landskampen anmäler sig till båda tävlingarna  (finns som specialpaket i anmälningsformuläret) och är med och tävlar i alltså i både Lindvallen & Hemsedal. Dessa lag utgör landskampsklassen och poängen för de deltagande lagen från båda deltävlingarna räknas samman. En snittpoäng räknas sedan ut för samtliga deltagande lag i klassen från resp rike. Det rike som har högst snittpoäng efter avslutad tävling i Hemsedal vinner den stora äran. Minst en av deltagarna måste tävla i båda tävlingarna.

LANDSKAMPEN