AIM Challenge i Ulricehamn

Uppdaterat: 21 dec. 2020

Det är med stor glädje och stolthet vi idag kan meddela att AIM Challenge expanderar och startar upp ny deltävling i Ulricehamn. Det blir inte bara en ny tävling utan TVÅ nya tävlingar som vi tror kommer sätta Ulricehamn på kartan som den naturliga multisportdestinationen i södra Sverige.

Foto: Ekstrandmedia

Ulricehamn har de senaste åren satsat mycket på cykling, skidor, friluftsliv och utveckling av friluftsområdet runt Lassalyckan. De har gjort ett fantastiskt arbete med att sätta Ulricehamn på kartan som en attraktiv skid- och MTB-destination och nu önskar vi att bredda denna satsningen med målet att göra Ulricehamn till den naturliga multisportarenan.


Den 1a maj 2021 blir det premiär för AIM Challenge i Ulricehamn, en premiär som vi hoppas är avstampet för en ny era i multisportvärlden.


Med målet att leverera Multisport för alla utvidgar vi även AIM-konceptet i samband med etableringen av en tävling i Ulricehamn. Vi startar nu upp en 3 timmars tävling, i tillägg till originalet på 6 timmar. Konceptet är fortfarande det samma, att samla så många poäng som möjligt genom att ta så många kontroller som möjligt av de 60 utplacerade kontrollerna. Flest poäng efter 3 timmar vinner!


AIM Challenge har tidigare varit starkt förknippat med fjällen med tävlingar i både Lindvallen och i Hemsedal, men med Ulricehamn så önskar vi att göra AIM mer lättillgängligt för fler. Med Stockholm, Köpenhamn och Oslo inom fyra timmar och Göteborg, Borås, Jönköping med flera betydligt mycket närmare ser vi att tillgängligheten ökar och att tröskeln att anmäla sig blir lägre.


Att vi expanderar utanför fjällen innebär dock inte att banan och utmaningarna blir enklare. Ulricehamn bjuder på varierande och kuperad terräng med många möjligheter. Med John Anden som bansättare för Ulricehamn känner vi oss säkra på att leverera en bana i världsklass. John har själv varit med och tävlat i AIM Challenge ett flertal gånger och med ett flertal pallplaceringar i bagaget. Han kan Ulricehamn och skogarna runt om som sin egen ficka och vi kan lova att han kommer ta er till platser ni aldrig kunnat föreställa er.

Ta mig till anmälan!

Med Lassalyckan som start och målområde känner vi oss trygga på att ha en arena att växa i! Kan världscupen i längdskidor arrangeras här så kan AIM arrangeras här och växa i många år framöver. Med bra faciliteter, närhet till boende, restauranger, parkeringar var Lassalyckan ett naturligt val av arena.

Vi kommer att uppdatera er mer runt Ulricehamn inom kort, håll er uppdaterade enkelt via hemsida, sociala medier och Facebook-evenemang.

Vi önskar er varmt välkomna till Ulricehamn!


1 552 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla