top of page

Det perfekta skon för höstrusket!

Hösten är här med sitt växlande väder och vi har under en längre tid testat Merrell Agility Peak 4 GORE-TEX. Vi har testat skon den för löpning, cykling men också som arbetssko under genomförandet av årets AIM Challenge tävlingar. Har den levt upp till våra förväntningar om den perfekta allroundskon?


Agility Peak är i utgångspunkt en väldämpad terrängsko där den verkligen kommer till sitt rätta och gör de långa passen på stigarna till en njutning. Kombinationen av GORE-TEX, en slitstark ovandel och en vibramsula med riktigt bra grepp gör att du kan springa tryggt och snabbt i all typ av terräng. Denna sko finns även utan GORE-TEX och du får då en sko som andas väldigt bra och passar utmärkt under torrare förhållanden.


Sulan känns styv och med bra dämpning vilket ger maximalt skydd för foten och en bra sko för långa dagar. Med Vibram Megagrip-sulan och 5mm höga gummidubbar ges ett fantastiskt grepp på alla typer av underlag, där vi upplever att den presterat bättre än många andra skor på klippor och sten.


En sak som vi reagerade på när vi packade upp skon var den väl tilltagna snörningen, både att den går brett över foten och infästningen med extra band. Vi var till att börja med lite skeptiska men efter första dagen i skorna var vi överbevisade, det kändes rejält men inte klumpigt och skon satt otroligt jämnt över foten, trycket var jämnt fördelat och det var enkelt att göra småjusteringar i snörningen. En sko som sitter riktigt bra på foten helt enkelt.


Det blir ju lätt att en terränglöpningssko testas mest för löpning men vi har även testat skorna under cykling i skogen där den fungerat bra. Greppet mot pedalerna är bra och skon är tillräckligt styv för att få kraften ner i pedalerna utan att man känner pedalen genom sulan i varje tramptag.


För de långa arbetsdagarna inför och under genomförandet av AIM Challenge så har Agility Peak varit en drömsko. Även om årets tävlingar till viss del bjudit på ruskväder så har fötterna varit torra och den rejäla skon med dess dämpning har gjort att skon även känns skön efter 12 timmar i konstant aktivitet. Allt som allt när vi sammanfattar vår upplevelse av skon så är det en sko som hör hemma i naturen, oavsett om det är för löpning, cykel eller du föredrar att vandra runt. Den gör sig både i skogen och på fjället, där den verkligen kommer till sitt rätta under de blöta dagarna. En varm sommardag kan den upplevas som lite varm och instängd men det är snarare GORE-TEX varianten av skon, så ska du ha den mest sommartid och i torra förhållanden rekommenderar vi istället varianten utan GORE-TEX.

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント

コメントが読み込まれませんでした。
技術的な問題があったようです。お手数ですが、再度接続するか、ページを再読み込みしてださい。
bottom of page