top of page

Tävlingsinformation Sälen

Nu är det inte många dagar kvar till AIM Challenge i Sälen och vi har försökt att samla lite sistaminuten information till er som deltagare men även lite publikinformation.

Vi förstår att det kan vara många frågor inför helgen. Några av er har deltagit på AIM Challenge tidigare, medan AIM Challenge-konceptet är helt nytt för en del av er. Vi hoppas att nedan information kan vara till hjälp för att förbereda er inför lördagens tävling!


PROGRAM


Fredag:

10:00 - 20:00 Skistarshop Conceptstore håller öppet.

17:00 - 20:00 Nummerlappsutdelning för alla tävlande på Skistarshop Conceptstore vid Handelsområdet Lindvallen, vid sidan av ICA.


Lördag:

08:30 - 09:00 Nummerlappsutdelning för alla tävlande som ej registrerat sig under fredagen, i Konferensrummet Lavinen ovanför Stadium. (ta trappen upp vid sidan av Stadium på utsidan av huset)

09:30 Obligatoriskt informationsmöte vid starten på Experiumstorget.

10:00 Start AIM Challenge, på Experiumtorget

15:30 -> After AIM med liveband på Lodgebaren

16:00 Målgång AIM Challenge

18:30 Prisutdelning i på Lodgebaren

19:30 Bankettmiddag på Gustav Grill & Bar, middag bokas i förväg på mail till bokning@gustavgrill.se, Läs mer om middagen här. Baren håller öppet utöver kvällen för fortsatta festligheter.


REGISTRERING

Det kommer vara möjligt att hämta ut sin nummerlapp både fredag kväll och lördag morgon, men har ni möjlighet att hämta den redan fredag kväll så skulle vi uppskatta detta.


Vid registrering så behöver båda deltagarna vara på plats, alternativt att ni i förväg signerar registreringsformuläret som en av er sen kan lämna in.. Registreringsformuläret finns att ladda ner och skriva ut, detta hittar ni nedan. Har vi inte båda signaturerna så kan vi tyvärr inte dela ut nummerlapparna.

Registreringsformulär 2023
.pdf
Download PDF • 404KB

Startlistan med uppdaterade startnummer hittar ni nedan. Eventuella ändringar av deltagare, klass, lagnamn görs på plats under nummerlappsutdelningen.Startlista AIM Challenge Sälen 2023
.pdf
Download PDF • 273KB


PUBLIK

Det kommer efter att starten har gått delas ut publikkartor vid startområdet, för att underlätta för vänner och familj som önskar att uppleva årets AIM Challenge som åskådare. Där kommer några av äventyrskontrollerna vara markerade, vilka vi rekommenderar att besöka för att heja på de som tävlar.


Vid målgång samlas vi återigen på Experiumtorget för att heja fram alla deltagarna till mål.


UTRUSTNING

Nedan har vi listat utrustning som är obligatorisk samt rekommenderad utrustning att ha med sig. Cykel är obligatoriskt att ha vid start och målgång, men hur ni väljer att lägga strategin där emellan är upp till er som lag.


Obligatorisk utrustning:

- Cykel (inga elcyklar är tillåtna)

- Cykelhjälm vid cykling

- Mobiltelefon (1st per lag)

- Första hjälpen (1st per lag)


Rekommenderad utrustning:

- Förstärkningskläder vid hastiga väderomslag

- Kompass

- Vätskeryggsäck (det kommer finnas vätskekontroller där det är möjligt att fylla sin flaska med sportdryck från Umara samt att det är möjligt att att fylla vatten i bäckar på fjället)

- Energibars eller liknande (kommer finnas att köpa på plats under registreringen)

- Klocka

- Löparskor

- Cykelslang och reperationskit, samt verktyg för enklare reperationer


AIM Challenge står för kanoter, SUP-brädor, klätterutrustning och liknande vid kontroller som kräver den typen av utrustning.


Mer om utrustning och övriga regler kan ni läsa om här.


AFTER AIM

Efter målgång bjuds det på After AIM på Lodgebaren på Skistar Lodge med livemusik och möjlighet att få köpt sig något gott att dricka.


BANKETTMIDDAG & PRISUTDELNING

Prisutdelningen startar i år klockan 18:30 och är öppen för alla, så samla ditt resesällskap så ser vi till att hylla de som utmärkt sig under dagen. Det kommer delas ut priser till ettan, tvåan och trean i varje klass, samt spurtpriser och utlottningspriser. Deltagare som vinner priser måste närvara på prisutdelningen för att få sitt pris. Inga priser kommer att eftersändas. Bankettmiddagen sker i år på Gustav Grill & Bar, information om denna och epost för att boka plats hittar ni längre upp. Baren håller öppen till sent för den som önskar att göra oss sällskap senare under kvällen.Vi ses i Sälen den 5:e augusti!

1 165 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page