top of page

Test av skor för multisport

Uppdaterat: 1 feb. 2023

Vi har under våren och sommaren fått möjligheten att testa lite olika skor från vår skopartner Merrell, där vi testat de både som löparskor och som multisportskor. Nedan har vi lyft fram våra två favoriter som vi tycker erbjuder en bredd som ofta är nödvändigt inom multisport.


De punkter som vi framför allt har utvärderat skorna utifrån är vikt, komfort, grepp, slitstyrka och hur bra vi tycker den funkar för varierade aktiviteter. Vi har tidigare skrivit om för och nackdelar med olika typer av skor i samband med multisporttävling, den artikeln kan du läsa här.


Merrell - Moab Flight

En sko som vid första anblicken kändes stor och på gränsen till klumpig, men så fort vi satta foten i skon var känslan helt annorlunda. Moab Flight kändes lätt på foten samtidigt som den erbjuder rejäl dämpning och en behaglig löpkänsla. Skon passar lika bra som löparsko som den passar för långa vandringar i blandad terräng. Skon bygger på Merrells tidigare vandringssko Moab och ärvt mycket av både stabiliteten och komforten från denna sko.


Yttersulan i Vibram EcoDura med 3 mm gummidobbar ger ett fullt tillräckligt grepp för de flesta situationer.


Vikt; 276 gram

Drop: 10 mm

Pris 1400 krTestgruppens samlade tankar: En allroundsko som passa bra för löpning på så väl väg och terräng. Även vid våta stigar och stenig terräng upplevs greppet som bra.Merrell - MTL Skyfire

Skyfire funkar som tävlingssko oavsett om det är i terräng, fjäll, swimrun, multisport eller OCR. Den sitter bra på foten och är luftig, även om den snabbt suger åt sig vatten så behåller den ytterst lite vatten i skon och den torkar väldigt snabbt igen. Med bara 4 mm drop är känslan riktigt bra och det är lätt att hitta den perfekta isättningen oavsett underlag. Yttersula i Merrells eget mountain-grade Quantum Grip™ gummi.


Vikt: 273 gram

Drop: 4mm

Pris: 1400 krTestgruppens samlade tankar: En snabb sko som funkar på de flesta underlagen som känns luftig och snabbtorkande.Vi har testat två enligt oss riktigt bra skor som båda lämpar sig för löpning, multisport och generella aktiviteter både på fjället och i skogen. Favoriten blir Moab Flight och den avgörande faktorn är komforten. Efter långa dagar i skorna både i fjällmiljö och i löparspåret känns fötterna fortfarande pigga och fräscha. Med bra stöd, bra dämpning och gott om plats i tåboxen samtidigt som den inte blir för varm känns Moab Flight som en allroundsko som passar för alla tillfällen.
211 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page