top of page

Träna tillsammans inför AIM Challenge

Uppdaterat: 17 mars 2023

Vi lanserar nu ett träningsupplägg under våren där ni har möjlighet att förbereda er inför årets AIM Challenge tävlingar. Det kommer bli tre gemensamma och öppna träningar där du har möjlighet att delta oavsett om du vill testa på multisport för första gången, skall delta på AIM Challenge för första gången eller om du vill finslipa på din teknik och strategi och har tävlat i multisport tidigare.


Coach och ansvarig tränare är ingen mindre än John Andén, med erfarenhet från AIM Challenge som både deltagare och banansvarig i Ulricehamn. Han har själv ett par pallplatser från AIM Challenge och har även coachat förra årets vinnare av AIM Challenge Trippeln, Kristin Emilsson och Peter Lundgren. I tillägg har han en gedigen erfarenhet från tävlande i multisport, pedagogisk i sin roll som lärare och älskar att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet.


Träningarna är öppna och kostnadsfria men för att vi skall kunna förbereda och ge en så bra upplevelse som möjligt skulle vi uppskatta om ni klickar i ’Jag kommer’ på respektive Facebook evenemang eller mailar oss på info@aimchallenge.com och bara kort meddelar att du tänker att delta.


Nedan presenterar vi upplägget för de tre olika träningstillfällena och hoppas att vi får se just dig där. Kom själv, ta med dig din trogna tävlingspartner eller ta med dig kompisgänget som borde testa på multisport.


15 april – Bike & Run

Tid: 10:00

Varaktighet: ca 90 minuter

Samlingsplats: Utanför 157XCC på Lassalyckan i Ulricehamn

Information: Här kombinerar vi cykel och löpning med enklare navigering. Det blir fokus på att läsa kartan, hitta lämpliga vägval och hur detta kan skilja sig beroende på om du cyklar eller springer. Det kommer finnas utrymme för att diskutera olika vägval och strategier både med varandra och vår coach på plats.


Medtag egen cykel eller kan du hyra cykel via 157XCC.


Det kommer under dagen även vara möjligt att testa trailskor från Merrell som är på plats. Merrell kommer att vara på plats mellan 10 – 15 och lanserar i samband med eventet deras helt unika trailsko MTL Skyfire 2! Merrell MTL Skyfire 2 är en högpresterande trailsko som är utformad för att ge löpare högsta möjliga prestanda på tuffa terrängförhållanden. Den är en av de lättaste trailskorna på marknaden, med en vikt på bara 198 gram, vilket ger löpare en känsla av lätthet och smidighet på stigen. Skon har en unik flexplatta gjord av BZM-8-material, vilket ger en hög grad av stabilitet och flexibilitet samtidigt som den håller skon lätt. Du kan läsa mer om Merrells testdag här.


20 april – Paddling/SUP

Tid: 18:30

Varaktighet: ca 60 minuter

Samlingsplats: Almenäs badplats i Borås

Information: Testa på SUP och öva på tekniken hur du tar dig fram snabbt och säkert mellan olika kontroller på sjön. Efter en kort teknikgenomgång kommer det bli möjlighet att testa sig fram och finslipa på tekniken. Det finns mycket tid att spara genom att stå upp och använda sig av rätt teknik.


Ni kommer här få möjligheten att testa SUP-brädor från Kona Sports, vilket är samma brädor som sedan kommer att användas under årets tävlingar. Ett tort ombyte tas med fördel med om du utmanar dig själv lite för mycket och faller i vattnet.1 maj – Träningstävling

Tid: 17:00

Varaktighet: ca 90 minuter

Samlingsplats: Hindås kanotklubb, Kalle Bas väg.

Information: Vi bjuder in till en multisportkväll där ni får möjligheten att kombinera cykling, löpning, paddling med navigering och kanske några äventyrliga kontroller. En kväll i sann AIM Challenge anda men i ett komprimerat format.


En perfekt chans för att finslipa tekniken, testa formen och göra de sista förberedelserna inför AIM Challenge i Ulricehamn som går av stapeln lördag den 6 maj.


Du ställer med egen cykel medan vi ser till att övrig nödvändig utrustning finns på plats.


För eventuella frågor, tveka inte på att kontakta oss på info@aimchallenge.com639 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page