top of page

HISTORIEN OM AIM

AIM Challenge är idag Nordens största multisporttävling men historien om AIM Challenge börjar mycket tidigare än så.

Vi låter Lisa Nordlind, grundare och initiativtagare till AIM Challenge berätta hur det gick till:

 

År 2000 deltog jag i mitt livs största äventyr när jag tävlade i multisporttävlingen Camel Trophy.

 

Av över en miljon sökande så var det 16 tvåmannalag från 22 länder som fick vara med och leka. Jag fick äran att representera Team Skandinavien tillsammans med brandmannen Mikael Stening. 

 

Lag på två personer skulle under 3 veckor samla så många kontroller som möjligt utav 400 utplacerade. Huvudtransportmedel var en specialbyggd RIB (Rigid Inflatable Boat). Båten var utrustad med mountainbikes, klätterutrustning, paddelbräda, dyk- och snorkel utrustning, tält, mat och vatten.

Lagen fick själva välja vilka kontroller de ville ta, i vilken ordning och vilken väg. 

Olika kontroller gav olika poäng. Låter det bekant?

Tävlingsområdet var ögrupperna Tonga och Samoa i Söderhavet. Det var galet roligt och Mikael och jag lyckades ta oss till en fjärde plats.

 

År 2004 spenderade jag min första sommar i Hemsedal. Det var ganska lugnt i den lilla skidorten så jag beslutade mig för att starta ett nytt event. För mig är det viktigt att träning är roligt och jag tycker att den bästa träningen är tävling. Eftersom Camel Trophy var det roligaste jag någonsin varit med om så föll det naturligt att försöka skapa ett event där andra människor får uppleva samma lekfulla koncept om än i en mindre skala. Tävlingen fick namnet ”Hemsedal Challenge”  och den första helgen i september 2004 stod 150 deltagare på startlinjen.

 

Nära, kära, vänner och familj samlades från alla håll och kanter för att ställa upp som funktionärer. 

 

Efter 5 år startade vi en tävling till i Lindvallen och bytte namn till AIM Challenge.

Efter AIM Challenge 2019 tackade Lisa för sig och lämnade över stafettpinnen till Marcus Andersson, som nu står inför en spännande framtid där han ser frem emot att driva vidare och utveckla AIM Challenge.  

 

bottom of page