top of page

AIM Challenge kommer till Kolmården!


Team Kolmården Adventure på plats under AIM Challenge i Ulricehamn 2023

Efter 20 år med multisport startar nu AIM Challenge upp en fjärde multisporttävling i Kolmården, en destination som andas multisport, äventyr och upplevelser.


Kolmården som destination förknippas av många med Nordens största djurpark, men för de som rört sig lite inom multisportsfären så är det nog många som också förknippar Kolmården med en stor tradition av multisport. Både genom lokalt arrangerade tävlingar av Kolmården Adventure, den lokala multisportföreningen, samtidigt som de visat storslagna resultat i multisporttävlingar runt om i världen.


AIM Challenge i Kolmården kommer arrangeras i samarbete med Kolmården Adventure där vi ser fram emot att tillsammans kunna lyfta fram det bästa ur AIM Challenge som koncept tillsammans med det bästa som området runt Kolmården har att erbjuda. Med ett lokalt och engagerat gäng som brinner för både området och multisport ser vi fram emot att välkomna er till Kolmården den 28 september 2024.

Naturen och området runt Kolmården är unik och det ska bli riktigt skoj att få visa fram guldkornen för alla ivriga AIM-deltagare. Att få visa hur multisport kan vara både utmanande och en äventyrlig upplevelse på en och samma gång, säger Christer Casselsjö, lokal initiativtagare till nysatsningen från Kolmården Adventure

Tävlingen i Kolmården kommer att genomföras både som en 3- och en 6-timmars tävling, där lag om två ska samla så många kontroller och poäng som möjligt inom den utsatta tiden. Kontrollerna tas till stor del genom cykling, löpning och enklare navigering men kombineras med en stor del av äventyr och upplevelser.


Att starta upp en ny deltävling i Kolmården känns spännande och helt rätt för den fortsatta utvecklingen av AIM Challenge. Vi har under en längre tid sett efter en ny och äventyrlig destination på östkusten för en långsiktig satsning, något vi har hittat i Kolmården. Kombinationen av det geografiska läget, naturen runt om och att i tillägg få göra detta tillsammans med den lokala multisportföreningen känns som ett vinnande koncept, säger Marcus Andersson, tävlingsledare på AIM Challenge.

Med knappt ett år till tävlingen är planeringen i full gång och sidan om AIM Challenge Kolmården kommer att uppdateras löpande med mer information, men det är redan nu möjligt att säkra sig en plats till den första upplagan av tävlingen som kommer gå av stapeln den 28 september 2024, med start klockan 11:00.
1 511 visningar0 kommentarer

コメント


bottom of page