top of page

Test av Mareld Tellus: En oslagbar följeslagare i mörkret

I jakten på den ultimata pannlampan för den aktive så har vi haft förmånen att få testa Mareld Tellus 1000 Re, en lampa som inte bara lyser upp stigen framför oss utan även överträffar våra förväntningar. Nedan ger vi dig en inblick i våra erfarenhet av att använda Mareld Tellus under både cykel- och löprundor.Kraftfull belysning för alla äventyr

Mareld Tellus är ingen vanlig pannlampa. Trots sitt kompakta format har den en imponerande ljusstyrka på 1000 lumens som enkelt justeras efter behov. Under våra testrundor med cykeln gav lampan en bred och jämn ljusfördelning utan att känns tung på huvudet, vilket gjorde det säkert och bekvämt att navigera även i teknisk terräng. På cykelhjälmen (eller direkt på cykeln) fästs lampan enkelt med hjälp av ett klassiskt GoPro-fäste som gör det enkelt och smidigt med montering.

 

Med Mareld Tellus blir nattcyklingen en helt ny upplevelse. Det känns som att ha en strålkastare fäst på hjälmen, vilket ger en fantastisk trygghet.

 

Vi har även testat lampan under löpning där komfort är lika viktig som ljusstyrka. Tellus överraskade oss positivt med sin lätta konstruktion och goda passform. Under långa löpturer kändes lampan knappt, tack vare dess välbalanserade vikt och bekväma huvudband. 

Tekniska specifikationer som imponerar

Mareld Tellus är inte bara en fröjd för ögat och bekväm att bära, den är också imponerande på det tekniska planet. Med sina 12 LED-dioder har den en lång batteritid; upp till 40 h, räckvidd på 125 meter, en robust och kompakt konstruktion så är den byggd för att uthärda de tuffaste förhållandena. Laddning sker enkelt via USB-c som gör det enkelt att alltid vara redo för nästa äventyr.

 

Slutsats: En pannlampa värd att testas

 

Efter omfattande tester under varierande förhållanden har vi hittat vår nya favoritlampa genom Mareld Tellus. Den kombinerar exceptionell ljusstyrka med komfort och hållbarhet, vilket gör den till en ovärderlig lampa för alla aktiva utomhusentusiaster, vare sig de cyklar, springer eller ägnar sig åt andra aktiviteter.

 

För mer information om Tellus 1000 Re, besök mareldprolighting.com

 

Läs även gärna vårt tidigare test av pannlampor från Mareld, nu även uppdaterat med Mareld Tellus 1000 RE. Den artikeln hittar du här.

388 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Σχόλια


bottom of page