top of page

AIM Challenge välkomnar elcyklar i ny upplevelseklass i Hemsedal

För första gången i dess historia öppnar AIM Challenge, den prestigefyllda multisporttävlingen, upp för el-cykelentusiaster att delta i en unik upplevelseklass under tävlingen i Hemsedal den 17 augusti 2024. Denna nyhet markerar en spännande utveckling för multisportvärlden och speglar det växande intresset för El-mountainbikes.Den nyintroducerade Elcykelklassen skiljer sig delvis från den traditionella tävlingen men gemensamt är att upplevelsen och äventyr står i centrum. Elcykelklassen är en upplevelse- och motionsklass som erbjuds som en 4-timmars utmaning där alla deltar i en samlad klass då indelningen efter dam, herr och mixade lag tas bort.

 

Tävlingen startar kl. 10:00, samtidigt som den klassiska tävlingen, med målgång senast kl. 14:00. Kartan är fortfarande hemlig fram till start och det är upp till laget på två att välja sin egen rutt och lägga en strategi för att ta så många kontroller som möjligt av de 60 utplacerade. Kontroller som till stor del kan tas med hjälp av cykel men som kryddas med äventyrligare inslag så som paddling, klättring, simning med mera.


Foto: Gunnar Westholm

 

Marcus Andersson, tävlingsledare för AIM Challenge, uttrycker sin entusiasm över det nya tillskottet:

Intresset för El-mtb har ökat kraftigt den senaste tiden, och vi är glada att under 2024 öppna upp för ett test av detta genom vår nya upplevelseklass. AIM Challenge strävar efter att vara en multisporttävling för alla, och genom att inkludera en Elcykelklass tar vi ett steg närmare att förverkliga den visionen.

 

Då det är en upplevelse- och motionsklass kommer ingen traditionsenlig prispall att utses, däremot så kommer det att lottas ut fina priser från våra sponsorer och partners bland de som gått i mål inom tävlingstiden.

 

Miss inte chansen att vara en del av denna unika upplevelse! Anmäl ditt lag nu och var med om att skriva historia i AIM Challenge. Oavsett om du är en erfaren elcyklist eller nyfiken på att prova något nytt, lovar AIM Challenge en oförglömlig upplevelse.

  


 Anmälan är redan öppen för vår nya Elcykelklass och du kan anmäla ditt lag via länken ovan. Regler och övrig text kommer under den närmaste tiden att ses över och uppdateras för att även täcka in den nya Elcykelklassen.

 

 

*Tekniska begränsningar: I linje med gällande regler får elcykeln ha en maximal hastighet på 25 km/h och motoreffekten får inte vara högre än 250 W. Det kommer inte erbjudas några möjligheter för laddning av batteri under loppet utan det är upp till varje lag att säkerställa att batteriet håller hela vägen in över mållinjen.

151 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page