top of page

Vi tar tempen på Team Powerwoman!

Med mindre än två veckor kvar till AIM Challenge i Lindvallen så tog vi en statusuppdatering med Team Powerwoman, Alexandra Berglund och Kristian ”Krille” Rybak som tävlar i mix-klassen.Med en gedigen träningsbakgrund bildar Alexandra och Krille ett lag och skall för första gången tävla i multisport tillsammans. Alexandra har tidigare tävlat på elitnivå inom Modern Femkamp och Krille har genomfört ett flertal Ironman tävlingar. Nu laddar de för fullt inför AIM Challenge i Lindvallen som går av stapeln den 6 augusti, där de skall samla flest möjliga kontroller av 60 utplacerade under 6 timmar. En tävling som kombinerar cykling, löpning, lättare navigering och olika äventyrskontroller.


Idag tränar de varierat och försöker klämma in lite av varje, mestadels blir det cykling, löpning, simning men också blandat friluftsliv. Oavsett träningsform har de som lag en filosofi som ligger till grunden för all träning säger Alexandra:


Vi har samma filosofi kring träning, vi tränar för att vara redo för livets utmaningar vare sig det handlar om att vilja bestiga en bergstopp, delta i en multisporttävling eller när vardagen kräver det.

Det är första gången som Team Powerwoman skall delta på AIM Challenge och de ser främst fram emot upplevelsen. Att tillsammans delta och fokusera på lagarbetet och glädjas tillsammans runt något de båda älskar att göra. För att förbereda sig inför AIM Challenge försöker de kombinera styrka, kondition och orientering. I tillägg försöker de få till så många timmar som möjligt på MTB cykeln och göra olika teambuilding aktiviterer tillsammans.


Att fokus ligger på just samarbetet så här veckorna innan är för att de vill testa och utmana sina styrkor och svagheter samt lära sig hur de kompletterar varandra bäst då de som lag aldrig tidigare tävlat tillsammans säger Alexandra.


Team Powerwoman är fyllda av glädje och förväntan när vi pratar med dem och det känns som det är lite som skulle kunna rubba dem eller göra de nervösa. Då de ser fram emot upplevelsen och att tävla i fjällterräng, hitta alla små smultronställen och utmana sig med olika äventyrskontroller är de mest nervösa för att vädret skulle vara dåligt och att deras upplevelse på så sätt skulle påverkas negativt.


Vi välkomnar Team Powerwoman till AIM Challenge i Lindvallen och önskar de ett stort lycka till!


Vill du också utmana dig själv med en multisporttävling som passar för alla, oavsett om du är nybörjare eller tävlar på elitnivå så är det inte försent att anmäla sig. Det finns fortfarande startplatser kvar och anmälan hittar du här.** Team Powerwoman är medlemmar av Team Power Woman Athletic Club, en förening med syfte att främja träning, hälsa och glädje samt verka för kvinnors medverkan och jämställdhet inom idrott. Läs mer om föreningen här.

192 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page